Uit het goede hout gesneden
Uit het goede hout gesneden
Neem een gratis proefles

Vioolles is voor iedereen

Prachtig voor de sier, maar ook voor uw plezier. Oefening baart ware kunst met de klank van een viool.  Kinderen, volwassenen, beginners en gevorderden: Myrakelmuze geeft (alt)vioolles aan iedereen. Strijk maar neer en lees over de lessen en violen.
 

Altviool- en vioollessen in Geldrop en Aalst-Waalre

Als u na een proefles enthousiast bent geworden en vioolles wilt nemen dan tekent u een lescontract voor een jaar waarin alle bepalingen zijn opgenomen. In de vakantieperioden wordt er ook geen vioolles gegeven. Bent u gevorderd en wilt u niet wekelijks les hebben of voor een kortere periode les nemen? Dan is een strippenkaart iets voor u. Hiervoor gelden afwijkende tarieven die onder meer afhankelijk zijn van de duur van de les.

Tijd voor les
U kunt zo vaak komen oefenen als u zelf wilt, maar (alt)vioollessen zijn in principe wekelijks en duren 30 minuten. Als u liever langer les heeft, verlengen we deze naar 45 minuten.

Jong van geest
Bij Myrakelmuze bent u kind tot uw 21ste jaar. Daar plukt u vooral vruchten van, omdat u nog geen btw hoeft te betalen. De lessen van Myrakelmuze zijn geschikt voor iedereen van 5 tot 75 jaar.

Onge(s)temd talent?
Myrakelmuze legt de basis en geeft methodisch les. Als ik tijdens de lessen merk dat een kind talent heeft en ook echt wil, dan verwijs ik hem of haar door om de gave verder te ontwikkelen.

Ensemblespel

De eerste twee à drie jaar van de (alt)vioolles bied ik kinderen ensembleles aan. In deze lessen spelen mijn leerlingen samen, maar kinderen van buiten mogen ook meespelen. Samenspelen is niet alleen leuk, maar heeft ook voor de ontwikkeling van de leerling tal van positieve effecten. Het versterkt sociale vaardigheden, teamgevoel en zelfvertrouwen.

Kamermuziek

Speelt u in een kamermuziekensemble? Dan kunt u zich door mij laten coachen. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van de plaats, frequentie en termijn.

Samenspel tussen moeder en kind

Zult u net zien. Zet u elke les uw kind met plezier af bij de muziekschool en bent u zelf ook weer verknocht geraakt aan de viool. U kunt ook eens samen komen spelen en zelf een paar vioollessen nemen.

Instrument

Kinderen kunnen meestal niet meteen op een zogenaamde ‘hele viool’ spelen omdat ze fysiek nog niet in staat zijn met zo’n instrument om te gaan. Strijkinstrumenten heeft u daarom in verschillende maten: hele kleine kinderen kunnen al op een tweeëndertigste viool beginnen, maar groeien snel. Daarom adviseer ik kinderen ook altijd om eerst een viool te huren. Altviolen zijn er in nog meer soorten en maten. Een groot instrument is immers ook niet voor iedere volwassene even makkelijk te bespelen. Bovendien spelen net als bij andere strijkinstrumenten, persoonlijke voorkeuren een grote rol.
 

Viool huren
Het liefst speelt u wellicht direct op uw eigen viool, maar toch is het verstandig om als beginner eerst te huren. Zo heeft u de tijd om te ontdekken of een viool wel het instrument is waar u lang mee door wilt gaan. Bovendien kunt u beter besluiten of het instrument bij u past als u al wat speelervaring heeft. De aanschaf van een viool of altviool is een kostbare zaak. Ieder instrument is uniek, ook al komen de instrumenten uit hetzelfde atelier en horen ze in dezelfde prijsklasse.

Strijkstok
Vaak wordt vergeten dat een strijkstok minstens zo belangrijk is als het instrument zelf. De keuze hiervan is ook net zo persoonlijk, vergeet niet dat deze aanschaf ook een investering is.

Wilt u een instrument huren of kopen? U kunt altijd rekenen op mijn advies en begeleiding.