Ieder moment is er een van muziek
Ieder moment is er een van muziek
Neem een gratis proefles

Podium, nieuws en agenda van Myrakelmuze in Geldrop

Docent, coach en violist. Hoewel ik dansend mijn dag begin als ik lesgeef of coach, sta ik zelf ook graag op het podium. Momenteel speel ik in een vast ensemble, het Van Gogh Trio. Daarnaast neem ik deel aan verschillende projecten met diverse klanken. Van een elektrisch strijkconcert tot een klein bezette ensemble voor de uitvoering van muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Volg de nieuwsberichten van Myrakelmuze en blijf op de hoogte van de agenda, want er is altijd tijd voor muziek.
 

Nieuwsklanken

Vakanties & vrije dagen 2015/2016

  • Herfstvakantie: 20 oktober – 24 oktober
  • Kerstvakantie: 22 december – 2 januari
  • Voorjaarsvakantie: 6 februari – 14 februari
  • Meivakantie: 25 april – 6 mei
  • Zomervakantie: 9 juli- 3 september

Vrije dagen:

  • 2e Paasdag: 28 maart
  • Hemelvaart: in de meivakantie
  • Pinksteren: 16 mei

Agenda

Einduitvoering

Vioolschool Myrakelmuze houdt op 2 juli 2016  de einduitvoering voor al haar leerlingen! 

We doen dit in het mooie huis van mijn broer, Vinkelsestraat 64 in Vinkel )gemeente Maaskant'

Om 3 uur begint de workshop. We gaan dit jaar een stuk spelen uit de nieuwste film van Star Wars, met een eigen bewerking. Voor alle leerlingen is er wel een partij die je kunt spelen.

Zoals elk jaar zal er eten zijn rond half 6. Daarna trek je je mooiste optreedkleren aan.

Om 19.15 staat de koffie klaar voor ouders en andere familieleden. De lekkernijen die ze meebrengen worden omgetoverd tot een fantastisch buffet, Drankjes worden uitgestald en dan kan het feest beginnen.

Om 22.00 uur gaan ook de laatste feestgangers naar huis.

Van Gogh Trio

Het van Gogh trio bestaat uit Jenneke Bosch-fluit; Mea van Delden-harp en Myra van Groenendael-altviool. Zij wonen en werken allen rondom Nuenen, een centrale plaats in het leven en werk van de impressionistische schilder Vincent van Gogh. Veel van de muziek die zij spelen stamt uit dezelfde tijd of ademt dezelfde sfeer. Alle drie hebben ze veel kamermuziekervaring. Ze hebben elkaar gevonden in de bijzondere, warme klankkleur van deze samenstelling van instrumenten.

Myra van Groenendael studeerde viool aan de conservatoria van Tilburg en Brussel bij Leo Riemens en Georges Octors. In 2008 behaalde zij haar Bachelors degree op altviool en in 2010 haar Masters degree bij Gisella Bergman aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Myra volgde daarnaast masterclasses bij Garth Knox in Parijs en bij Esther Apituley in Amsterdam. Naast het lesgeven op haar eigen viool- en altvioolschool, speelt Myra in orkesten en ensembles van verschillende samenstellingen.

Jenneke Bosch heeft haar muziekstudie fluit in Tilburg doorlopen aan het Brabants Conservatorium bij Raymond Delnoye. In 1992 behaalde zij haar Docerend Musicus diploma en in 1994 haar Uitvoerend Musicus diploma. Zij is lang werkzaam geweest als dwarsfluitdocente aan het Factorium Tilburg en speelt de eerste fluit in het Symfonie Orkest Eindhoven. Hiernaast speelt zij met veel plezier in verscheidene kamermuziek-ensembles en vervangt regelmatig bij het Zeeuws Orkest.

Mea van Delden studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Alex Bonnet en Edward Witsenburg bij wie ze in 1988 afstudeerde. Zij nam deel aan het World Harp Congress in Maastricht, Wenen en Parijs. Ze volgde meestercursussen bij Ursula Holliger en bij de Russische harpiste Tatyana Tauer. Zij treedt veelvuldig solistisch op en met orkesten en ensembles van verschillende samenstelling. Zij is verbonden als harpdocente aan de muziekschool van Weert, Deurne en Waalre.